Moet ik een jaarrekening opstellen?

Wanneer u een BV* heeft bent u verplicht om jaarlijks een jaarrekening op te stellen en te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Doet u dat niet of niet op tijd dan kan dat vervelende gevolgen voor u hebben. In dat geval kunt u een boete opgelegd krijgen en kunt u persoonlijk aansprakelijk worden gesteld als uw onderneming failliet gaat. Zorg er dus voor dat u op tijd uw jaarrekening deponeert. De jaarrekening moet in ieder geval binnen 12 maanden na afloop van het boekjaar gedeponeerd zijn.

Bent u niet verplichting om een jaarrekening op te stellen? Bijvoorbeeld omdat u eigenaar van een eenmanszaak bent. Ook dan is het mogelijk dat belanghebbenden, zoals geldverstrekkers, u om een jaarrekening vragen.

Veel ondernemers met een BV zien de jaarrekening als verplichting. U ook?

Met de jaarrekening kijkt u niet alleen terug op het afgelopen jaar, maar het vormt ook de basis voor de verdere groei en ontwikkeling van uw onderneming. Het inzicht dat de jaarrekening geeft, gebruiken onze ervaren accountants voor het geven van praktische aanbevelingen voor (bijvoorbeeld) rendementsverbetering voor uw onderneming.

Wij helpen u graag bij het opstellen en deponeren van de jaarrekening.

Naast dat wij garanderen dat de jaarrekening voldoet aan alle actuele wet- en regelgeving zorgen wij ervoor dat de jaarrekening snel klaar is. Wilt u dat? Schakel ons dan in.
* Een volledig overzicht van de rechtsvormen die verplicht zijn de jaarrekening op te stellen en te deponeren kunt u vinden op de volgende website: https://bit.ly/2Khwwgt